Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Jóasszony pecsenyéje recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg tarja
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 nagy fej hagyma
» 1 kg burgonya
» bors
» liszt
» mustár
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, hogy az egész egy kicsit érjen össze.
Addig pucoljuk meg a krumplit és egy tál vízben tegyük félre.
Pucoljuk meg a hagymát vágjuk fel karikára és olajon vagy zsírban pirítsuk szép halvány sárgára. Ha elkészült szedjük ki és tegyük félre.
Vegyük elő a hússzeleteket és mindkét oldalukat lisztezzük be, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen süssük ki.
Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni, így az a pecsenyeszeletekkel egy időben el fog készülni. Persze közben egyikről sem feledkezzünk meg a másik kárára.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
A jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a kisült krumplit a tetejére halmozzuk fel a hússzeleteket majd borítsuk be az egészet a kisült hagymakarikákkal.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Ha nincs tarja, akkor el lehet készíteni sertéskarajból is.
0 komment 32 ember kedveli galambjani
2013.03.07 07:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tarját szeleteljük, szeleteket kenjük, kicsit érjen, hagymát vágjuk, hagymából visszamaradt, hússzeleteket azzal, időben odarakhatjuk, nagyobb cikkekre, másik kárára, sütés után, jóasszony pecsenyéjét, kisült krumplit, tetejére halmozzuk, hússzeleteket majd, kisült hagymakarikákkal, hagymakarikákkal, sertéskarajból, hússzeleteket, hússzeleteket, hússzeleteket, fokhagymával, visszamaradt, odarakhatjuk, feledkezzünk, papírtörlőre, csurgassunk, összezúzott, szeleteljük, pecsenyéjét, dörzsöljük, szeleteket, lisztezzük, klopfoljuk, zsiradékon, pecsenyéje, hagymából, Jóasszony, mustárral, jóasszony, oldalukat, halmozzuk, tarja, gerezd fokhagyma, nagy hagyma, burgonya, bors, liszt, mustár, olaj,
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 14 ember kedveli
Meggy tartósítása
0 komment 11 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
ZÖLDSÉGES LASAGNA
1 komment 3 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Tepsis gyümölcskenyér !
0 komment 21 ember kedveli
Sóskaleves cukrozottan
0 komment 1 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 29 ember kedveli
Barátok sütőtökös palacsintatortája
0 komment 2 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 6 ember kedveli
Hagymás lepény
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.